РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ БИЦИКЛИСТИЧКИХ СТАЗА У ФУТОШКОЈ УЛИЦИ

Град Нови Сад континуирано улаже средства у проширење мреже бициклистичког саобраћаја, која се тренутно у Новом Саду распростире у дужини од преко 100 км. У протеклих десет година опредељено је 954,5 милиона динара за уређење 67,9 км бициклистичких стаза, од чега је изграђено 54,8км нових, а кроз текуће одржавање уређено 13,1 км постојећих  бициклистичких стаза.

Током прошле године изведени су радови на реконструкцији пешачких и бициклистичких стаза на Футошком путу и у Футошкој улици, у дужини од 4,3км, на деоници од Булевара патријарха Павла до Улице Антона Чехова. За ову инвестицију опредељено је 240,5 милиона динара.

Како би се бициклистима омогућила сигурна и безбедна вожња дуж комплетног Футошког пута, Град Нови Сад приступио је уређењу бициклистичких стаза на преосталом делу, од Улице Антона Чехова до Булевара ослобођења.

У току су радови на  деоници од Улице Браће Рибникар до Булевара ослобођења. Ови радови изводе се у оквиру Програма одржавања објеката путне привреде и обухватају уређење обостраних бициклистичких стаза на предметној деоници.

Вредност ових радова износи 18 милиона динара.