ПОПРАВКА И ИЗГРАДЊА САОБРАЋАЈНИХ ПОВРШИНА У РУМЕНКИ

У насељу Руменка започети су радови на редовном одржавању саобраћајних површина у оквиру Програма одржавања објеката путне привреде.

Тренутно се изводе радови на асфалтирању коловоза у Улици војводе Путника, од Баштенске улице до Улице Данила Киша, у дужини од 210 метара. Радове је обишао и градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић, са сарадницима.

За 2024. планирана су значајна улагања у путну инфраструктуру Руменке, у износу од 27,1 милион динара. Планирано је да нови коловозни застор у наредном периоду добије 8 улица у овом насељу, а поред Улице војводе Путника, то су улице Стевана Синђелића, Петефи Шандора, Др Ђуре Јовановића Киндера, Небојше Глоговца, Ђорђа Сп. Радојчића, Нова 16 и Новосадска. Укупна дужина саобраћајница планираних за асфалтирање је преко 2км.

Улагања планирана за ову годину су наставак успешне праксе, која се годинама уназад спроводи на територији МЗ „Руменка“. У оквиру Програма одржавања објеката путне привреде у периоду од 2012-2023. године у саобраћајну инфраструктуру на територији МЗ „Руменка“ уложено је преко 171 милиона динара, од чега ја само у току 2023. уложено чак 44,1 милион. Претходне године изведене су активности на уређењу саобраћајних површина у укупној дужини око 3км, у чак 13 улица.

Поред радова на одржавању саобраћајница, у текућој 2024. години наставља се са улагањем и у изградњу саобраћајних површина. У Буџету Града Новог Сада издвојена су средства за изградњу 1. деонице бициклистичке стазе Нови Сад-Руменка-Ирмово-Кисач-Ченеј, као и изградњу пешачких стаза у Партизанској улици.

Изградња бициклистичке стазе Нови Сад-Руменка-Ирмово-Кисач-Ченеј представља инвестицију од огромног значаја, не само за Град Нови Сад, већ и регион, јер представља обилазницу међународне бициклистичке ЕуроВело 6 руте.

Прва деоница стазе, од Новог Сада до моста на каналу ДТД ка Ирмову у дужини око 9,6 км, биће завршени чим буду готови радови на изради железничког моста преко канала, док се у наредном периоду очекује наставак изградње, у виду друге фазе, на деоници од канала ДТД, преко Ирмова и Кисача, до Ченеја, у дужини од 10,6км, за коју је у току израда техничке документације.