НОВА ИГРАЛИШТА ЗА НОВОСАДСКЕ МАЛИШАНЕ

У оквиру реализације пројекта мала дечија игралишта са апликацијама, на територији Града Новог Сада осванули су нови простори за игру и боравак на отвореном најмлађих суграђана.

Нова дечија игралишта постављена су на три локалитета, на територији МЗ „Сајлово“ (у ул. Драгомира Бојанића Гидре), МЗ „Адице“ (уз постојећи баскет терен у ул. Младена Стојановића) и МЗ „Петроварадин“ (уз ул. Бранислава Букурова и Мишелук).

Овом инвестицијом, чија је вредност 22,7 милиона динара, још једном је потврђена тежња Града за равномерним развојем и стварањем једнаких стандарда и услова за живот, како у градским, тако и у приградским насељима.

Сва три дечија игралишта опремљена су савремено дизајнираним реквизитима за игру, изабраним у складу са европским стандардима и важећим Правилником о безбедности дечијих игралишта.

Спроводећи пажљиво планиране активности на изградњи дечијих игралишта, Град Нови Сад сваке године умногоме доприноси здравом и забавном одрастању наших најмлађих суграђана, посебно стављајући акценат на њихову безбедност.

Са тим циљем, Град Нови Сад ће и убудуће деловати у правцу изградње што више нових, али и реконструкције постојећих дечијих игралишта, којих тренутно у градским и приградским насељима укупно има око 200. Већ ове године тај број ће бити знатно повећан јер је планирано да свака месна заједница, сходно предлозима самих грађана, буде богатија за по једно ново дечије игралиште.