ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ ЈУЖНО ОД УЛИЦЕ МАРИЈЕ БУРСАЋ

Због радова на изградњи канализације отпадних вода, од среде 20. септембра, до понедељка 6. новембра 2023. године, одређује се привремена забрана одвијања саобраћаја у Ветерничкој улици у насељу Адице, на деоници од Улице Марије Бурсаћ до канала Т-803.

Радови се изводе у оквиру прве фазе изградње канализације отпадних вода јужно од Улице Марије Бурсаћ до канала Т-803 у насељу Адице у Новом Саду. Новопланираном канализационом мрежом, укупне дужине 3925 метара, биће обухвећен део Ветерничке улице, као и улице Атинска (3 крака), Јефимијина (1 крак), Јована Коњевића (2 крака), Миленка Шербана (2 крака), Николе Алексића, Нова 4, Палићка (2 крака), Стевана Синђелића, као и кракови 1, 2, 3, 4 и 5, који се налазе мимо наведених улица.

Вредност инвестиције је 208,7 милиона динара, а рок за извођење је 240 календарских дана од дана увођења извођача у посао.

Биће ово значајан инфраструктурни искорак за једно од најбрже растућих градских насеља. У протеклих десет година на територији Адица изграђено је 16 километара канализације отпадних вода, а крајњи циљ је да, у што краћем временском периоду, комплетно насеље буде покривено канализационом мрежом.