ИЗГРАДЊА БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ НА ДЕОНИЦИ НОВИ САД – РУМЕНКА – ИРМОВО – КИСАЧ - ЧЕНЕЈ

У пуном јеку су радови на изградњи нове бициклистичке стазе у дужини од 9,6км дуж канала ДТД, која ће повезати Нови Сад и Руменку. Доследни опредељењу континуираног развоја мреже бициклистичких стаза на територији Новог Сада, из буџета је за ову инвестицију опредељено 213,6 милиона динара.

Радови су започети у мају ове године, изводе се у складу са планираном динамиком, до сада је завршено око 60% асфалтерских радова, а завршетак се очекује почетком марта 2024. године.

Наредне године, очекује нас наставак изградње бициклистичке стазе, 2. фаза, на деоници од канала ДТД, преко Ирмова и Кисача, до Ченеја, у дужини од 10,6км за коју је у току израда техничке документације.

У коначној реализацији Нови Сад ће бити богатији за 20,2 км нове бициклистичке стазе.

И то није све, у изради је и пројекат новог пешачко-бициклистичког моста на стубовима некадашњег моста Франца Јозефа, пројекат бициклистичке стазе дуж Буковачког пута у Петроварадину, дуж Улице војводе Путника у Сремској Каменици, бицилистичке стазе која ће повезати Каћ и Будисаву, нови мост у продужетку Булевара Европе имаће обостране бициклистичке стазе, а у септембру ове године је завршена и Анализа увођења бициклистичке саобраћајнице на Мосту Слободе.

Одржавамо активну сарадњу са представницима бициклистичких удружења, и у наредним годинама настављамо са ширењем мреже бициклистичких стаза, на обострано задовољство.