УРЕЂЕЊЕ ПАРТЕРА ЈАВНЕ ГАРАЖЕ КОД БАНОВИНЕ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције реализује радове на партерном уређењу простора на углу улица Жарка Зрењанина, Владике Платона и Јована Ђорђевића у Новом Саду.

Радови на уређењу простора изнад објекта подземне јавне гараже код зграде Бановине, подразумевају комплетну изградњу пешачких стаза, са јавном расветом и урбаним мобилијаром, а уговорена вредност је 244,6 милиона динара. Током јесењег периода биће реализовано хортикултурно уређење овог локалитета.

Уређење партера изводи се у склопу изградње једне од две нове подземне јавне гараже у центру Новог Садау ул. Модене и код зграде Бановине. Изградњом гаража у ул. Модене и код Бановине, чији се завршетак очекује током ове године, Град ће бити богатији за још 434 паркинг места у централној зони.

Јавна гаража код Бановине простире се на 6280 м2, има капацитет од 167 паркинг места, на две подземне етаже. На првом подземном нивоу налази се 79 паркинг места (од тога 9 за особе са инвалидитетом, 8 за електрична возила), а на другом подземном нивоу налази се 88 паркинг места.

Изградња гаража значајно ће допринети растерећењу саобраћајног система у централном делу града, док ће партерно уређење, поред омогућавања пешачког саобраћаја, имати изражену естетску и еколошку функцију.