ПОЧИЊЕ СА РАДОМ НОВИ ОБЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА

Градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић, у присуству в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејана Мандића, данас, у уторак 13. фебруара, свечано је отворио новоизграђени објекат Дома здравља на Видовданском насељу.

Пројекат изградње Дома здравља, по систему „кључ у руке“ (пројектовање и изградња), као и изградње приступне саобраћајнице са пратећом инфраструктуром, а за потребе функционисања објекта Дома здравља, реализовала је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, а укупна вредност инвестиције износи 317 милиона динара.

Новоизграђени двоетажни објекат, укупне површине 1.045м2, пружиће примарну здравствену заштиту за око 25 хиљада становника са подручја три месне заједнице – Видовданско насеље, Клиса и Слана бара. Опремљен савременом медицинском опремом и апаратима, као и компјутерском опремом, нови Дом здравља пружаће становницима брзу, ефикасну и подробну здравствену заштиту из области опште медицине, педијатрије за школску и предшколску децу, гинекологије, поливалентне патронаже, стоматологије и лабораторијске дијагностике.

Поред изградње самог објекта, реализована је и изградња саобраћајнице са пратећом инфраструктуром између улица Александра Невског и Емануила Јанковића, према којој је оријентисан главни улаз у објекат. Саобраћајница је дужине 86 метара са обостраним пешачким стазама у дужини од 170м, а изграђено је и 40 нових паркинг места, уз 14 стубова јавне расвете, ради опслуживања потреба новог Дома здравља. Улаз у објекат омогућен је преко приступних степеништа и рампи за особе са посебним потребама, а обезбеђено је и 10 паркинг места за бициклисте.

Са задње стране објекта налази се интерна саобаћајница, уз коју је изграђено додатних 13 паркинг места, док је простор за паркирање за службена возила патронаже Дома здравља обезбеђен унутар самог објекта.

Изградња објекта Дома здравља представља још један у низу инфраструктурних пројеката реализованих претходних година на територији месних заједница „Видовданско насеље“, „Клиса“ и „Слана бара“, који ће бити од немерљивог значаја за побољшање квалитета живота свих становника, корисника здравствене заштите, на овом подручју.