АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
2020.
ДЕЦЕМБАР
· 25.12. Завршени радови на уређењу јавних површина Кинеске четврти
· 25.12. Нова јавна расвета у три месне заједнице
· 25.12. Изградња канализације отпадних вода у Ветернику пред финализацијом
· 24.12. Изградња канализације у Улици Буковачки до у Петроварадину
· 22.12. У употреби нова паркинг места дуж Булевара Европа
· 18.12. Будисава - Улица Петра Драпшина
· 3.12. Обновљена порта Алмашког храма
НОВЕМБАР
· 18.11. Напредују радови на локалитету Југовићево
· 10.11. Нова паркинг места на Булевару Европе
· 4.11. Приморска улица добија нови асфалт
ОКТОБАР
· 22.10. Реконструисана Улица Марка Миљанова
АВГУСТ
· 20.8. У Ветернику изграђен нови семафор
· 11.8. Почели радови на инфраструктурном опремању стамбених блокова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 31.7. Уређује се простор око полицијске испоставе
· 27.7. Постављен семафор код Јодне бање
· 10.7. Осветљена школска дворишта
ЈУНИ
· 17.6. Нови Сад и Ветерник повезани Булеваром Јована Дучића
· 17.6. Детелинара добија "Урбани џеп"
МАЈ
· 30.5. Добре вести за новосадске бициклисте
АПРИЛ
· 24.4. Напредују радови на Булевару Јована Дучића
· 8.4. Корона не зауставља новосадске неимаре
ФЕБРУАР
· 27.2. Откривање спомен бисте Момчилу Тапавици
· 25.2. Асфалтитање улица у насељу Руманка
· 12.2. Обилазак радова у насељу Сајлово
· 5.2. Два нова семафора у Улици Новосадског сајма
· 5.2. Сајлово добија уређене улице
ЈАНУАР
· 29.1. Завршена изградња саобраћајних површина и кружне раскрснице са пратећом инфраструкруром код Научно-технолошког парка у Кампусу у Новом Саду
· 22.1. Уређују се улице у насељу Подбара
· 10.1. Лепше лице Позоришног трга
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ЛОКАЛИТЕТУ ЈУГОВИЋЕВО

18.11.2020.

   Радове на изградњи и инфраструктурном опремању стамбених блокова намењених за припаднике снага безбедности у Новом Саду обишао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић, заједно са замеником градоначелника Града Новог Сада, Миланом Ђурићем, и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејаном Мандићем.
На локалитету Југовићево изводе се радови на изградњи 12 стамбених објеката за колективно становање, са укупно 1972 стамбене јединице, што финансира Република Србија, док је Град Нови Сад за изградњу недостајуће инфраструктуре определио средства у износу од 1,4 милијарде динара.
Након што су изведени радови на изградњи подземне инфраструктуре (водоводне и канализационе мреже, топловода, електроенергетских и телекомуникационих инсталација), тренутно су у току радови на изградњи саобраћајних површина и јавног осветљења за стамбене блокове 1 и 2, а вредност ових радова је 331 милион динара. На предметној локацији предвиђена је изградња  шест саобраћајница у укупној дужини од 1314м, пешачких и бициклистичких стаза и 610 паркинг места. Комплетан простор ће осветљавати 57 стубова јавне расвете, а по завршетку планираних радова, приступиће се  и хортикултурном  уређењу.
У наредној фази, која ће се реализовати следеће године и за коју је тренутно у изради пројектна документација, предвиђено је инфраструктурно опремање стамбених блокова 3, 4 и 5, што такође подразумева изградњу саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром. Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, поред наведених радова, инвестираће и изградњу нетраспарентне (чврсте) ограде, у циљу да се физички, визуелно и звучно одвоји простор војног комплекса од простора намењеног становању.
Идуће године Град Нови Сад постаће богатији за један изузетно значајан спортски објекат, а то је атлетска дворана са атлетским стадионом, који ће се градити управо на простору Југовићева, у непосредној близини будућих објеката за стамбено збрињавање припадника снага безбедности. Такође, у овом насељу планирана је и изградња основне школе и предшколске установе, што потврђује да ће у наредном периоду читав простор бити адекватно уређен, са свим садржајима потребним за квалитетан и функционалан живот у њему.
НОВА ПАРКИНГ МЕСТА НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

10.11.2020.

   Дана 10.11.2020. године заменик Градоначелника Града Новог Сада, Милан Ђурић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, обишли су радове на изградњи паркинга (прва фаза) који се тренутно изводе на Булевару Европе, а чија је вредност 60 милиона динара.
У првој фази предвиђена је изградња паркинга на делу Булевара Европе од Футошке улице до Улице Јанка Веселиновића, у дужини од 950 м. Радови на изградњи паркинга одвијају се по деоницама. До сада су комплетно завршени радови на деоници од Улице Бранка Бајића до Хаџи Рувимове улице где ће грађанима бити на располагању 49 паркинг места. У току су радови на деоници од Хаџи Рувимове улице до Улице Јанка Веселиновића, где ће бити изграђено 54 паркинг места, као и на деоници од Футошке улице до Улице Бранка Бајића, са будућих 78 паркинг места. До краја текуће или почетком идуће године стамбена зона Детелинаре, која је последњих деценија прошла кроз процес изразите урбане трансформације, биће богатија  за 181 паркинг место.
Другом фазом радова, за коју је припремљена пројектна документација и која ће бити реализована у наредном периоду, биће обухваћена деоница између Улице Јанка Веселиновића и Улице Корнелија Станковића, на којој је предвиђено 20 паркинг места.
Приликом изградње паркинга нарочито се водило рачуна о очувању и заштити сваког стабла, а такође су остављена места и за садњу нових садница. У оквиру ових радова биће реконструисан и постојећи заливни систем, односно систем за наводњавање стабала и зеленила који ће сада бити замењен новим и савременијим.
Изградњом паркинга дуж Булевара Европе Град Нови Сад ће да настави стратешко решавање проблема недостатка паркинг места као једне од најучесталијих пропратних појава урбаног развоја града.


ПРИМОРСКА УЛИЦА ДОБИЈА НОВИ АСФАЛТ

4.11.2020.

   Дана 04.11.2020. године Градоначелник Града Новог Сада, Милош Вучевић, са сарадницима обишао је радове који се тренутно изводе у Приморској улици. 
Приморска улица је део примарне путне мреже и одликује се великом фрекфенцијом саобраћаја, с обзиром на то да  повезује Булевар Европе са две битне саобраћајнице булеварског типа (Сентандрејски пут и Темерински пут), као и са индустријском зоном.


 
У Приморској улици, у оквиру редовног одржавања, ради се поправка и проширење постојећег коловоза у дужини од 450м, а радове, по налогу Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, изводи ЈКП „Пут“. 
Ови радови обухватају поправку девастиране коловозне конструкције цементном стабилизацијом којом се добија стабилнија и дуготрајнија подлога, након чега се поставља нови слој асфалта. Вредност ових радова износи 15 милиона динара. 
Почетком јула месеца поправљен је коловоз у првом делу Приморске улице (у дужини око 800м), а вредност радова износила је 29 милиона динара. 
Планирано је да се преостали део Приморске улице (до Индустријске зоне) санира током следеће године.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ