АКТУЕЛНО | ЈАВНЕ НАБАВКЕ | ПРОДАЈА ЗЕМЉИШТА | КАТАЛОГ ЛОКАЦИЈА «Google МАПА» | КОНТАКТ | ГИС
Почетна страна
Untitled Document
АВГУСТ
· 8.8. Уређење дела Кинеске четврти у завршној фази
· 7.8. Почиње изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду
ЈУЛИ
· 22.7. Улица Бате Бркића отворена за саобраћај
· 12.7. Нови семафор на Булевару краља Петра I
· 7.7. Клиса добила булевар
· 3.7. Обилазак радова у Бегечу
ЈУНИ
· 25.6. Радови на Варадинском мосту
· 20.6. Изградња Улице Бате Бркића у завршној фази
МАЈ
· 30.5. Одмичу радови у Улици Бате Бркића
· 24.5. Завршена изградња кружне раскрснице у Сремској Каменици
· 16.5. Финални радови на Сентандрејском булевару
· 10.5. Напредују радови у Кинеској четврти
· 6.5. Завршена друга фаза бициклистичке стазе Нови Сад-Бегеч
АПРИЛ
· 24.4. Нови сјај Толстојеве улице
JP Zavod za izgradnju grada Novi Sad

УРЕЂЕЊЕ ДЕЛА КИНЕСКЕ ЧЕТВРТИ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

8.8.2019.

   Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, Дејан Мандић, обишли су данас, 8.8.2019. године, радове на асфалтирању Булевара деспота Стефана.Ови радови обављају се у оквиру уређења Кинеске четврти, а у циљу изградње будућег Креативног полиса младих као једног од најзначајнијих делова пројекта „Нови Сад Европска престоница културе 2021“.
Уређење Кинеске четврти, с обзиром на комплексност локалитета, изводи се фазно. Тренутно је у току реализација прве фазе радова, која  обухвата уређење комплекса некадашње фабрике „Петар Драпшин“, а чија је вредност близу 250 милиона динара.
Радови се одвијају у регулацији Булевара деспота Стефана, улици која повезује Булевар деспота Стефана са пешачком стазом на Кеју и интерним улицама унутар комплекса. На Булевару деспота Стефана изграђене су нова водоводна и канализациона мрежа, пешачке и бициклистичке стазе, паркинзи и јавно осветљење. Изграђена је и нова црпна станица чија је функција ефикасно одвођење атмосферских вода са саобраћајнице и тротоара, чиме се решава један од највећих проблема који је постојао у овом делу насеља Лиман. У наредних неколико дана биће завршено повезивање црпне станице на нову трафо станицу, као и радови на асфалтирању коловоза, што ће омогућити да половином августа Булевар деспота Стефана буде пуштен у саобраћај. Такође, завршени су и сви предвиђени радови у оквиру комплекса, односно гранитном коцком поплочане су интерне саобраћајнице.
Радови на уређењу Кинеске четврти биће настављени кроз другу фазу која обухвата даљу изградњу инфраструктуре, саобраћајних површина и јавног осветљења, а затим озелењавање и постављање урбаног мобилијара.
ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА СТАНОВА ЗА ПРИПАДНИКЕ СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ
У НОВОМ САДУ

7.8.2019.

   Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, заједно са Градоначелником Новог Сада, Милошем Вучевићем, положила је данас, 07. августа 2019. године, камен-темељац за изградњу станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду, на локалитету Југовићево. Догађају су присуствовали ресорни министри Зорана Михајловић, Небојша Стефановић и Александар Вулин, покрајински премијер Игор Мировић, припадници војних и полицијских снага, као и представници Града Новог Сада.
Инвеститор радова на изградњи објеката је Република Србија (Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре), док је носилац пројекта Грађевинска дирекција Србије.
Град Нови Сад инвестираће опремање овог локалитета, односно изградњу комуналне инфраструктуре. У првој фази радова изводиће се инфраструктурно опремање стамбених блокова 1 и 2, при чему ће бити изграђена водоводна и канализациона мрежа, топловод, саобраћајне површине (коловоз, пешачке и бициклистичке стазе, паркинзи), јавно осветљење, а затим и цео простор хортикултурно уредити. Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је у поступку јавне набавке закључила уговор са одабраним понуђачем за извођење прве фазе, а вредност ових радова је скоро 200 милиона динара (са ПДВ-ом). Друга фаза предвиђа изградњу саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром у стамбеним блоковима 3,4 и 5, што је тренутно у фази пројектовања.
Untitled Document
© ГУ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ И ИНВЕСТИЦИЈЕ